woensdag

SECOND HAND IKEA


Ikea begint gebruikte items te verkopen op het webIkea opent advertentie pleinen voor tweedehands Ikea producten. Het idee wordt alleen in Zweden getest, maar denkt er wel over elders ook derelijke sites te beginnen.
"De tijd zal het leren. Ergens moet je beginnen, in Zweden zijn we de eerste en het voelt erg leuk", zegt Peter Agne Fold, hoofd van de Zweedse winkels Ikea's.Volgens hem is de nieuwe site gelanceerd in verband met IKEA's inspanningen op milieu-gebied.
"In de eerste plaats, het gaat om milieuverantwoordelijkheid door de manier waarop onze producten worden gebruikt naar een iets langere termijn te tillen. Op deze manier denken we het, voor onze klanten, makkelijker te maken om hun deel van de verantwoordelijkheid voor het milieu te nemen."
Agne Berg schat dat de verkoop van gebruikte producten mettertijd zal toenemen, onafhankelijk van de investering van IKEA op dit gebied. Maar hij ziet geen risico dat nieuwe omzet wordt aangetast.
Ad Square zal geen grote inkomsten bieden aan IKEA. De leden van Ikea Family kunnen er gratis adverteren.
- In Zweden hebben we 2,3 miljoen Familieleden, dus ik denk dat een overgrote meerderheid gratis zal adverterenWe zullen er dus geen geld verdienen, zegt Agne Mountain.
Hij verwerpt de bewering dat de lancering een manier is om de controle over de tweedehands markt te verkrijgen. Evenmin heeft het te maken met een strijd te maken over de koop en verkoopsite; Iloveikea.se (nu Billyandfriends.se), volgens de Ikea baas.
Je vindt het oorspronkelijk artikel hier